Tegenwoordig kun je op het internet niet shoppen zonder het woord refurbished tegen te komen. Werkelijk overal kom je het tegen. En het verbaast je misschien, want je ziet dure producten ineens voor soms wel de helft van het geld verkocht worden. Hoe kan dat dan? Wat houdt refurbished precies in?

 

Niet weggooien maar opknappen

Refurbished is een ander woord voor reviseren. Ofwel, opknappen. En dat wil absoluut niet zeggen dat refurbished producten op sterven na dood waren, zeker niet! Wij leven in zo’n grote consumptiemaatschappij dat wij vrij snel producten weggooien of door verkopen. En juist met dat doorverkopen gaat behoorlijk veel mis.

Stel jij wilt een nieuwe IPhone 11 kopen, en je gaat op het internet de prijzen vergelijken. Dan zie je al snel hoe duur die producten zijn. Ga je dan bijvoorbeeld op een advertentiesite kijken worden ze particulier al veel goedkoper aangeboden.

Toch houd je dat ook tegen want het blijft een hoop geld en wie garandeert jou dat de kwaliteit goed is? Niemand toch?

Van daaruit zijn bedrijven begonnen gereviseerde producten aan te bieden.

Wel zekerheid van een betaalbare prijs en dezelfde kwaliteit

Als jij een refurbished product koopt weet je zeker dat je geen ellende koopt. Je weet zeker dat jouw product uitgebreid is nagekeken en zorgvuldig getest. Eventuele onderdelen die niet goed functioneren zijn vervangen en meestal krijg je ook een nieuwe accu meegeleverd.

Jouw product is altijd nagekeken door een specialist die weet waar het product aan moet voldoen. En je krijgt garantie mee, dus mocht er onverhoopt iets mis zijn kun je ergens terecht om het te laten repareren.

Refurbished geeft je daarom de zekerheid dat je een tweedehands product koopt wat naar behoren functioneert.

Status van gebruik

Maar je koopt natuurlijk geen nieuw product. Dat moet je wel voor jezelf helemaal helder hebben. Je koopt een tweedehands product. Dus er kunnen natuurlijk gebruikerssporen zichtbaar zijn.

Dat is niet erg, want daar is de prijs ook naar. Te allen tijde is jouw product 100% technisch in orde en dat is uiteindelijk waar het om draait toch, dat je zeker bent van kwaliteit?

Als je een refurbished product koopt staat er altijd bij vermeldt in welke staat jouw product is. Of lichte sporen heeft of juist zwaardere gebruikerssporen. Zo weet je waar je aan begint als je een aankoop doet.

Je werkt mee aan duurzaamheid

Door een refurbished product te kopen werk jij mee aan een duurzamere wereld. En dit is ook belangrijk voor onze planeet. De manier hoe wij nu met de aarde omgaan is niet gezond. We zullen bewuster en zuiniger met onze planeet om moeten springen. Dat begint met een bepaald bewustzijn.

Stoppen met producten weg te gooien die nog prima een tweede leven kunnen leiden. Doordat jij een refurbished product koopt werk jij hier ook aan mee. Je draagt je steentje bij aan een beter milieu en het levert jou ook nog eens een flinke besparing op. Daarom, refurbished producten hebben de toekomst!